donderdag 23 mei 2013

Dag tien


Tussen de borrels en wangkussen in het plaatselijk cafe naast de bakker verzamelen de oudjes zich. Fellini zou hier inspiratie opdoen voor typetjes. 

Wij kijken naar deze plaatselijke film en drinken er onze grand crème met cake. 

Heus waar. Het was er. Het geluid van het zuiden: het tjirpen van krekels. Je voelde dat de zon een waas van warmte over de velden strooide. Meteen hoorden we zo'n 50 tjirpen per minuut. Dat klopte wel bij de 11°C van dat moment.

De relatie tussen de temperatuur en de snelheid van tjirpen is een bekend fenomeen.

 In Nevèrs. Een derde van de reis gedaan.
Ons eerste terras.


We hebben een prachtig appartement als Chambre d'haute. Design architectuur in een prachtig gerestaureerd  middeleeuws pand. Oppassen voor de balken.

Vanavond heerlijk gegeten in La Simplicité in Nevers.
De voordeur naar ons Chambre d'Hote




4 opmerkingen:

  1. Hello boys,

    'k Heb net met veel genoegen van jullie avonturen kennis genomen. Sjade van het slechte weer, maar dat komt wel weer goed. Hoe is het met de oude lichamen? Kunnen ze het nog wat aan? 'k Ben zelf net terug van een weekje fietsen in Oostenrijk....man , wat is dat toch lekker, elke dag op de fiets, elke dag sterker en 's avonds lekker moe. En het materiaal houdt het goed? Trouwens, ik zag dat jij Frank wel op een hele mooie Santos trekking (lite?) rijdt. Bevalt ie goed?
    hartelijke groet,
    KeesH

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Kees,
      Dank je wel voor je stimulerende woorden. We bekijken het weer maar van dag tot dag. De vooruitzichten voor de komende twee dagen lijken gunstiger.....!
      Het is idd heerlijk fietsen, de wind, de geuren, het veranderende landschap!!
      De fiets is fantastisch, het is een Santos Race Lite die ik dit jaar heb aangeschaft. Kan daar met lichte bagageook mee trekken

      Verwijderen
  2. Pelgrims! Wat een mooi verhaal weer! Fijn dat jullie ondanks t weer toch genieten van de kleine dingen! Fascinerend feitje ook van die krekels......
    Liefs, moniekk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van de kleine dingen, zoals de eerste krekels, een zonnetje zo nu en dan, daar moeten we het van hebben.

    BeantwoordenVerwijderen