woensdag 29 mei 2013

Dag 15

Van La Souterrain naar St Leonard de Noblat. 
Een dag om weer te hunkeren naar een warm cafe. Het weer was weer geheel afgekoeld. 's Morgens nog een graad of zeven. Alle laagjes weer over elkaar aangedaan, dikke handschoenen, lange broek en regenjacks. Regelmatig forse plensbuien, dus ook de regenoverschoenen hebben we weer aangetrokken. Bij een afdaling voelt de regen aan als hagel. Tussendoor ook schitterende, heldere 
landschappen met prachtige wolkenpartijen.





Bénévent-l' Abbaye ligt aan de voet van de Puy de Goth/Gaud. Dat is Keltisch voor vreugdenberg. 541 meter hoog en vanouds een baken voor pelgrims. Niet ver van de Puy de Dôme.

Bijna onleesbaar maar het staat er echt: "Route historique de Saint Jacques! Het is maar dat we weten dat we op,de goede weg zitten. :)
Die paarden waren blij ons te zien!
Aankomst in Saint Leonard de Noblat. In het café hebben we een uur gewacht totdat ons de madame van het B&B thuis is. Deze boertjes hadden het na 5 glaasjes rosé het goed naar hun zin. 



St. Leonard-de-Noblat ligt op een heuvel. De 52 meter hoge toren van de kerk uit de 12de eeuw is dan ook van verre zichtbaar. Oud stadje.

Hier bedacht Gay-Lussac zijn gaswet.




Een heerlijk verblijf in "La Jardin de Lily"!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten