Eerst nog wat leuke foto's van Chef Gibus in het gelijknamige restaurant
Chef Gibus staat bekend om zijn streekgerechten, aldus onze pensionhoudster. Je snapt het al: we hebben genoten van zijn Chili con carne. Ook 's nachts.
De natte kleren hangen weer te drogen. Zure geurtjes vullen langzaam de kamer. Daar tussen zitten twee fris gedouchte jongens. We voelen ons al weer thuis.
De dag begon bij het vertrek van ons vertrek bij B&B van madame Poli.
Daarna volgt een dagelijks ritueel, op naar de eerste boulanger die we tegen komen. Voor het brood en de 'pain raisin'. Paul is hier stipt in.
Bij Chablis denk je toch eerder aan een heerlijk glas witte wijn en een warme lentezon. Nu zag het er toch wel mooi uit (bij 9 graden Celsius) ;)
Ook dachten we aan die keer dat we als skiclub met twee auto's vol met dozen gevuld met flessen Chablis uit Chablis terug kwamen.
In Auxerre hebben we geschuild en gegeten.
Standaardvraag als je ergens binnenkomt is 'Avez vous wifi?'
Overigens: Frank kan wifi heel mooi uitspreken op zijn Frans. In Auxerre krijg je dan de wijnkaart aangeboden. 'Voulez vous vin blanc, rouge, ...
Naast ons Chambre d'Hote stroomt kolkend de rivier de Yonne.
Als we het maar droog houden vannacht.....
De ondertitel voor jullie reis tot nu toe: 'cinquantes nuances de gris'. Dappere dodo's!
BeantwoordenVerwijderenDeux nuances....?
BeantwoordenVerwijderen